Dačić – Sastanak sa ambasadorom Izraela

0
51

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Države Izrael Jahela Vilana.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Države Izrael Jahelom Vilanom. Tom prilikom Dačić je izrazio zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Izraela. Istakao je da je tome posebno doprinelo međusobno poštovanje i solidarnost dvaju naroda, koji su kroz istoriju često delili sudbinu. Predsednik Skupštine Dačić izrazio je spremnost da doprinese daljem unapređenju bilateralnih odnosa, između ostalog kroz razmenu poseta i jačanje parlamentarnog dijaloga.

Sagovornici su razgovor posvetili manifestacijama koje će biti održane u Beogradu povodom 30. godišnjice od obnavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Izraela, kao i organizacionim pitanjima zbog predstojeće posete predsednika Narodne skupštine Republike Srbije Ivice Dačića Izraelu, koja se planira sredinom marta.

Na interesovanje ambasadora Vilana, predsednik Skupštine Dačić informisao je o aktivnostima u vezi sa predstojećim parlamentarnim, predsedničkim i lokalnim izborima u Srbiji, koji se održavaju 3. aprila 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here