Vučić – Sastanak sa ambasadorima zemalja Kvinte i sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

0
126

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom, a o zaključcima sastanka javnost će biti obaveštena u narednih 36 sati. U međuvremenu, u Palati Srbija održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj je razmatrana situacija u regionu i Ukrajini.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom. Razgovarano je o brojnim pitanjima a sve informacije o stavovima koje su strane iznele biće objavljene u narednih 36 sati”, navedeno je iz pres službe predsednika Srbije. Vučić je juče najavio da će nakon ovog sastanka, najkasnije u roku od 24 sata, Srbija izaći sa odgovorom na krizu u vezi sa Ukrajinom.

U međuvremenu, u Palati Srbija održana je i sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj je razmatrana situacija u regionu i Ukrajini, a sednicom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Sednici su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri odbrane i policije, Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, ministarka pravde Maja Popović, direktor BIA Bratislav Gašić, predstavnici Vojske Srbije.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je jutros da se uvodi ratno stanje u zemlji. Zelenski je potvrdio izveštaje o raketnim napadima u zemlji i naveo da je Rusija raketama napala ukrajinsku infrastrukturu i granice. S druge strane, za RIA Novosti je u ruskom Ministarstvu odbrane rečeno da oružane snage Rusije ne izvode raketne ni artiljerijske udare na gradove Ukrajine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here