Ministar Stefanović – Predočen nacrt zakona o vojnom obrazovanju

0
112

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem povodom izrade novog zakona o vojnom obrazovanju.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović naveo je da je današnji sastanak sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem sazvan kako bi Ministarstvu prosvete bio predočen nacrt zakona o vojnom obrazovanju. On je istakao značaj saradnje dva ministarstva kada je reč o usklađivanju zakona sa propisima koji uređuju oblast obrazovanja u našoj zemlji i naglasio da je izradi nacrta novog zakona o vojnom obrazovanju prethodila interna procedura tokom koje su usaglašena rešenja među predstavnicima organizacijskih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, pri čemu su posebno bili važni stavovi predstavnika vojnoškolskih ustanova. Ministar odbrane predložio je da se u narednom periodu organizuje stručni skup na kome će predstavnici dva ministarstva imati mogućnosti da razmene mišljenja i usaglase stavove o novom zakonu o vojnom obrazovanju.

Ministar Ružić zahvalio se ministru Stefanoviću na pozivu za današnji sastanak i ukazao na važnost normativnog regulisanja vojnog obrazovanja. On je naveo da će njegovi saradnici pažljivo razmotriti tekst nacrta i prihvatio poziv za učešće tima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na skupu čija će tema biti novi zakon o vojnom obrazovanju.

Sastanku su uz ministra Stefanovića prisustvovali pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević, sekretar Ministarstva odbrane Milica Ćatić, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije pukovnik dr Srđan Blagojević i načelnik Vojne gimnazije kapetan bojnog broda Miroslav Ćitić, dok su sa ministrom Ružićem na sastanku bili državni sekretar prof. dr Ivica Radović, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Bojan Tubić i pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje Miloš Blagojević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here