Premijerka Brnabić na otvaranju Komore kineskih kompanija u Beogradu

0
82

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je danas, na otvaranju Komore kineskih kompanija u Beogradu, da je veoma važno da u našu zemlju dođe još više kineskih investitora, navodeći da su dva najveća izvoznika u 2021. godini bile dve kineske kompanije – „Hbis“ i „Ziđin“.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na otvaranju Komore kineskih kompanija u Kineskom kulturnom centru u Beogradu istakla da je Kina sa svojim kompanijama, otvaranjem komore u ovim teškim vremenima, pokazala da veruje u Srbiju i njenu političku i ekonomsku stabilnost.

Odnosi dveju zemalja će nastaviti da jačaju, a Srbija će pokušati u što kraćem roku da dogovori sa Kinom sporazum o slobodnoj trgovini, ponovila je Brnabić.

Predsednik Komore kineskih kompanija u Srbiji Song Sihaji, koji je izvršni direktor kompanije „Hbis“ u Srbiji, iskazao je zahvalnost na podršci Vladi Srbije, Ambasadi Kine u Beogradu i kineskim kompanijama. Prema njegovim rečima, Komora će biti još jedan most čeličnog prijateljstva između dve zemlje i platforma za privrednu saradnju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here