Dejan Lučić – Ukrajina je zamka za Rusiju

0
603

Pisac Dejan Lučić je rekao da je Ukrajina zamka za Rusiju, a da pravi sukob postoji između Rusije i Amerike, koja želi da uništi Rusiju zato što vladari sveta mrze pravoslavlje.

Američki predsednik Džozef Bajden i francuski predsednik Emanuel Makron u telefonskom razgovoru o ukrajinskoj krizi,  potvrdili su podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine i razgovarali o koordinisanju diplomatskih napora i planovima za uvođenje ekonomskih sankcija Rusiji. Pisca Dejana Lučića zamolili smo da prokomentariše krizu u Ukrajini, kao i odnos SAD, Rusije i Ukrajine.

Gostujući u emisiji Jutro na TV Prva, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko je istakao da ruske snage imaju dva zadatka – da zaštite ruski narod u Donjecku i Lugansku i da izvrše denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine, kao i da civili i civilni objekti ostanu izvan vojne akcije.   Prema njegovim rečima Zapad koristi Ukrajinu za rat protiv Rusa i Rusije koji je počeo pre osam godina, ali da bez obzira na pritiske i sankcije, predsednik Putin ima podršku građana te da Rusija poštuje teritorijalni integritet svake države i da njen plan nije okupacija Ukrajine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here