Obradović o višestrukom ubistvu koje se desilo krajem januara u vojnoj fabrici u Ukrajini

0
160

Komentarišući razloge masakra koji se desio krajem januara kada je vojnik ukrajinske Nacionalne garde ubio pet osoba u vojnoj fabrici u centralnoj Ukrajini, Darko Obradović, programski direktor Centra za stratešku analizu je rekao da je u pitanju sabotaža čiji je cilj demoralisanje ukrajinskih vojnika koji treba da se predstave kao psihički nestabilni, da bi na taj način ruska propaganda podigla narušen moral sopstvenih trupa.

U fabrici raketa u centralnoj Ukrajini krajem januara došlo je do pucnjave, a pet osoba je tom prilikom ubijeno. Naime, prilikom izdavanja oružja čuvarima, 21-godišnji vojnik je otvorio vatru i nakon masakra je pobegao naoružan kalašnjikovim, sa 200 punjenja, ali je ubrzo priveden. Zamenik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko je rekao da istražuju motiv napada, kao i da li je vojnik imao psihološke probleme. Koji bi mogao biti razlog ovog masakra i da li je on mogao biti sprečen pitali smo stručnjaka za bezbednost Darka Obradovića.

Analizirajući razloge masakra koji se desio krajem januara meseca kada je vojnik ukrajinske Nacionalne garde  pucao na čuvare u vojnoj fabrici u centralnoj Ukrajini i tom prilikom ubio pet osoba, a pet ranio, programski direktor Centra za stratešku analizu Darko Obradović je istakao da motivi mogu da budu višestruki ali da on smatra da se u konkretnom slučaju radi o sabotaži čiji je cilj demoralisanje ukrajinskih vojnika koji treba da se predstave kao psihički nestabilni, što bi ruska propaganda iskoristila za podizanje morala sopstvenim trupama koji je jako narušen, jer je istraživanje javnog mnjenja pokazalo da šezdeset posto Rusa ne želi nikakve sukobe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here