Boris Tadić – Opozicija mora da ima predsedničkog kandidata koji je za članstvo u EU

0
176

Predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić smatra da opozicija treba da ima predsedničkog kandidata koji je za članstvo u Evropskoj uniji što je značajno zbog kredibiliteta države, ali i zbog toga da bi građani imali u ponudi sve one politike koje očekuju i koje su legitimne.

Predsednik SDS Boris Tadić je izjavio da opozicija mora da ima kandidata koji je i za članstvo u EU i istakao da su i Ponoš, ali i kandidat za gradonačelnika dela opozicije Vladeta Janković “desničarski kandidati” što je, kako je rekao, neobično. Tadić je napomenuo da obojica nisu rekli da su za članstvo u EU i ocenio to kao problem. Tadića smo pitali zbog čega je značajno da predsednički kandidat bude za ulazak Srbije u EU i kakav rezultat na izborima prognozira za Ponoša i Jankovića kada se uzme u obzir njihov stav o EU.

Redovni predsednički izbori održaće se 3. aprila kada će građani Srbije glasati direktno za predsednika posle isteka petogodišnjeg mandata aktuelnom predsedniku Srbije. Kampanja se za sada vodi oko polemike šta ljudima treba da pruži predsednik i koje to lične i profesionalne osobine treba da ima. Predsednik Srbije, prema Ustavu, ima ovlašćenja da predstavlja zemlju i u inostranstvu i da komanduje vojskom.

Predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić smatra da opozicija treba da ima kandidata koji je za članstvo u Evropskoj uniji što je značajno zbog kredibiliteta države, a i zbog toga da bi građani imali u ponudi sve one politike koje očekuju i koje su legitimne.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here