Predsednik Vučić posetio Vranje

0
38

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Vranje, gde je obišao fabriku kompanije HAIX oprema d.o.o. i prisustvovao svečanom otvaranju fabrike Teklas Automotive d.o.o.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Vranje gde je održao sastanak sa čelnicima kompanije HAIX i prisustvovao potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i ove nemačke kompanije, na koji su potpis stavili ministarka privrede Anđelka Atanasković i finansijski direktor kompanije HAIX Markus Lins. On je obišao pogone nove fabrike koja proizvodi obuću namenjenu vojsci, policiji i vatrogascima i rekao da je od 88 radnika, koji su prvi dobili posao, čak njih 85 radilo u fabrici obuće Geox, kao i da kompanija HAIX oprema d.o.o planira da zaposli još oko 650 tih radnika. Vranje je mnogo važno za Srbiju, rekao je predsednik Vučić i dodao da više od trećine ljudi koji su izgubili posao u fabrici Geox sada ima posao i da će do kraja godine skoro svi imati novo zaposlenje.

Tokom posete Vranju, predsednik Vučić je prisustvovao i otvaranju fabrike turske kompanije za proizvodnju auto-delova Teklas Automotive i, tom prilikom, istakao da ova kompanija već ima fabriku u Vladičinom Hanu i da podiže razvoj tog mesta, ali i juga Srbije. Dolaskom u Vranje promenili ste sudbinu ovog okruga, poručio je Vučić turskom investitoru istakavši da turske kompanije pružaju Srbiji ogromnu pomoć te da idu u mala mesta u koja obično drugi investitori ne bi išli. Teklas je  bukvalno spasao i Vladičin Han i Surdulicu i Vranje istakao je predsednik Srbije naglasivši da Pčinjski okrug ne bi opstao bez ove investicije. U fabrici Teklas Automotive do kraja godine radiće gotovo 1.500 ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here