Premijerka Brnabić obišla Trening centar Vazduhoplovne akademije u Vršcu

0
82

Predsednica Vlade Ana Brnabić obišla je danas Trening centar Vazduhoplovne akademije u Vršcu, gde je potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vazduhoplovne akademije i kompanije “Erbas”.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas Trening centar Vazduhoplovne akademije u Vršcu, gde je potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vazduhoplovne akademije i kompanije “Erbas” i tom prilikom istakla da saradnja sa “Erbasom” otvara velike potencijale, dodavši da je to Evropa kojoj Srbija teži – Evropa saradnje, napretka i mira.

Prema njenoj oceni, kompanija “Erbas” je kroz decenije svog trajanja uvek bila uzor evropskog jedinstva i primer kako je sve moguće ukoliko se udružujemo, a ne razdružujemo. Predsednica Vlade je rekla da je evropska saradnja kroz ekonomsko udruživanje jedini mogući način za prevazilaženje nagomilanih problema i izrazila zadovoljstvo zbog toga što Vazduhoplovna akademija nastavlja tradicionalnu saradnju sa velikim evropskim vazduhoplovnim kompanijama.

Brnabić je istakla da je ovaj projekat od strateškog značaja i za našu avio-industriju i za pozicioniranje Srbije ne samo u Evropi, već i u svetskim okvirima, kao snage u obuci pilota, avio-mehaničara i tehničara, ali i u smislu dualnog obrazovanja.

Brnabić je Trening centar Vazduhoplovne akademije obišla sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem i predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem.

Nakon obilaska simulatora letenja za obuku pilota i kontrolnog tornja, gde je izložen projekat rekonstrukcije ove obrazovne ustanove, prisutni su prisustvovali letačkom programu, a potom je usledilo potpisivanje Memoranduma.

Taj dokument su potpisali potpredsednik kompanije “Erbas” za Južnu Evropu i Izrael Sezar Sančez Lopez, pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić i direktor Vazduhoplovne akademije Goran Cvijović.

Ovim memorandumom predviđeno je tehnološko povezivanje sa “Erbasom” u smislu opremanja trening centra i zajednička realizacija obuka, to jest dostizanja standarda kako bi se sa “Erbasom” realizovale obuke mehaničara i pilota za tipove helikoptera koje ta kompanija proizvodi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here