Održana tribina „(ZA)GAĐENJE ZRENJANINA, VOJVODINE I SRBIJE – od ideologije do ekologije“

0
95

U organizaciji Pokreta Novi Optimizam u hotelu Vojvodina u Zrenjaninu održana je tribina pod nazivom „(ZA)GAĐENJE ZRENJANINA, VOJVODINE I SRBIJE – od ideologije do ekologije“ na kojoj je bilo reči o zagađenju ne samo ekološkom nego i onom koje je zahvatilo celo društvo, pogotovo medije i političku scenu.

Predstavnici pokreta Novi optimizam, njihovi saradnici i prijatelji okupili su se u petak 18. marta u hotelu Vojvodina kako bi, na tribini „Zagađenje Zrenjanina, Vojvodine i Srbije – od ideologije do ekologije“ razgovarali o svim vrstama zagađenja u našem životu počevši od onih zagađenja u životnoj sredini do onih u medijima i politici pa i u čitavom društvenom životu u Srbiji. Branislav Grubački Guta, osnivač pokreta „Novi optimizam“ je u svom obraćanju prisutnima podsetio na to koliko je važno suprotstaviti se aktuelnom režimu i izaći na glasanje.

Pre početka razgovora, glumac Miljan Vuković je pročitao tekst vladike Grigorija koji nije bio u mogućnosti da učestvuje u razgovoru ali se prisutnima obratio pismom u kom je naveo da je između ideologije i ekologije smešten čitav ljudski život.

Prisutnima se obratio i predsednik NUNS-a, Kikinđanin, Željko Bodrožić, koji je rekao da je tužno što su Zrenjanin i Kikinda, koji su 80-ih cvetali i bili centri industrije i razvoja, zapali u banatsko blato. Do toga je došlo, kako je rekao, zbog toga što živimo u zarobljenom društvu u kom su posebno zarobljeni mediji.

Novinarka Danasa Ljiljana Bukvić govorila je o tome kako izgleda izveštavanje u Srbiji danas, posebno kada su u pitanju radnička prava, te o tome koliko su državne institucije zatvorene za pitanja novinara. Ona se, s obzirom na to da je tribina održana u Zrenjaninu, posebno osvrnula na kršenje prava radnika u Linglongu.

Razgovor je vodio glavni i odgovorni urednik lista Danas Dragoljub Draža Petrović, a govorili su još politikolog Čedomir Čupić, glavni urednik časopisa Karakter Nenad Čaluković, reditelj Janko Baljak i pravnica Sofija Mandić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here