Premijerka Srbije u Mostaru sa Dodikom i predstavnicima mostarskih Srba

0
58

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas u Mostaru ceremoniji otvaranja Sajma privrede. Pre otvaranja ona se sastala sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i sa predstavnicima Koordinacije Srba Mostar i Srpske pravoslavne crkve.

Predsednica Vlade Srbije se danas u Mostaru sastala sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i predsedavajućim Saveta ministara Zoranom Tegeltijom. Sastanak je održan u Vladičanskom dvoru u Mostaru.

On je razgovarala danas i sa predstavnicima Koordinacije Srba Mostar i Srpske pravoslavne crkve. Sastanku u zgradi Generalnog konzulata Srbije u Mostaru prisustvovali su protojerej stavrofor i mostarski paroh Radivoje Krulj i iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović. Takođe, sastanku su prisustvovali i predstavnici Srpskog prosvetno-kulturnog društva “Prosvjeta”, Srpskog pevačkog i kulturno-umetničkog društva “Gusle”, kao i Udruženja povratnika Mostar, te drugih srpskih udruženja. Kao predstavnik gradske vlasti, sastanku sa premijerkom Srbije prisustvovao je zamenik predsednika Gradskog veća Mostara Velibor Milivojević.

Nakon sastanka sa predstavnicima mostarskih Srba, Brnabić je prisustvovala ceremoniji otvaranja Sajma privrede, koji se nakon dve godine pauze ponovo tradicionalno održava u ovom gradu, a na kojem će svoju izvoznu ponudu predstaviti 18 kompanija iz Srbije. Reč je o kompanijama iz sektora poljoprivrede i prehrambene industrije, metalske, tekstilne, hemijske i industrije prerade drveta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here