Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić izjavila je danas da su u poslednjih nekoliko godina uočeni vidljivi pomaci u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu u našoj zemlji.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić je, na svečanosti na kojoj su povodom 28. aprila – Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu i Dana bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji, dodeljena nacionalna priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, istakla da je Inspektorat za rad u prethodnoj godini ostvario značajne rezultate u cilju unapređenja inspekcijskog nadzora u ovoj oblasti.

U narednom periodu aktivnosti ministarstva u ovoj oblasti biće usmerene na donošenje novog zakona o bezbednosti i zdravlju na radu i predlaganje strateškog okvira za period od 2023. do 2027. godine, kao i na dalje povećanje kadrovskog kapaciteta i modernizacije rada Inspektorata za rad, na čemu je resorno ministarstvo intenzivno radilo poslednjih meseci, dodala je Kisić. Ministarka je izrazila uverenje da će ove mere doprineti još efikasnijem delovanju Inspektorata za rad u narednom periodu i na Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu poželela još bolje i bezbednije uslove za rad u našoj zemlji.

Na svečanosti su uručena nacionalna priznanja pravnim licima, preduzetnicima, fizičkim licima, organizacijama i udruženjima za postignute rezultate i zasluge u promociji bezbednosti i zdravlja na radu. Nacionalni koordinator Međunarodne organizacije rada za Srbiju Jovan Protić uručio je u okviru projekta “Unapređenje bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji“ stipendije studentima za polaganje stručnog ispita za obavljanje poslova bezbednosti i zdravlja na radu, dok je državna sekretarka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović uručila vaučere za informaciono-komunikacionu opremu pravnim licima i preduzetnicima sa licencom za obavljanje poslova iz bezbednosti i zdravlja na radu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here