Čestitke za Ramazanski bajram

0
352

Nastupajući Ramazanski bajram juče su  vernicima čestitali između ostalih Reisu-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa brojnim ministrima, predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić i zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović najavio je u svojoj  jučerašnjoj poruci muslimanskim vernicima kraj meseca posta ramazana i čestitao im nastupajući Ramazanski bajram.

“Nadam se da smo postom, učenjem Kurana, namazom i davanjem milostinje uspeli da tokom ramazana oslobodimo put srca ka Bogu, pokidamo lance i okove mržnje prema drugome i drugačijem, te našli mir u duši i srcu verom koju volimo”, poručio je efendija Nasufović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Ramazanski Bajram reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji kao i svim vernicima islamske veroispovesti.  Uz najiskrenije želje da radost velikog praznika bude nadahnuće za složno delovanje na jačanju tolerancije i dalje snaženje skladnih međuverskih odnosa, Vama i svim vernicima Islamske zajednice od srca čestitam Ramazanski Bajram, naveo je Aleksandar Vučić u čestitki.

“Čvrsto verujem da će Bajram biti plemeniti podsticaj da u duhu zajedništva i prijateljstva nastavimo složni rad na razvoju naše zemlje, svesni da jedino u istinskom zajedništvu možemo da budemo spremni za valjane odgovore pred izazovima savremenog sveta. U isto vreme, toplo Vam zahvaljujem što ste vašim delima, prožetim porukama večne i neprolazne Božje ljubavi, doprineli sveukupnom snaženju naše Republike Srbije, na dobrobit svih naših građana”, naveo je predsednik uz poruku Bajram šerif mubarek olsun.

Čestitkama predsednika Republike su se pridružili predsednica Vlade Ana Brnabić, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić i ministarka pravde Maja Popović.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić čestitao je juče Ramazanski bajram svim muslimanima širom sveta, posebno Bošnjacima, Albancima i Romima Balkana i dijaspore, tradicionalnom porukom: “Bajram šerif mubarek olsun”.

Usame Zukorlić je naveo da svaki verski praznik ima svoju posebnu pouku i poruku i podsetio da Ramazanski bajram dolazi posle žrtve ustezanja od jela, pića i duhovnih devijacija.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić čestitao je svim građanima Srbije islamske veroispovesti Ramazanski bajram uz želju da ga proslave u zdravlju i radosti sa svojim najmilijima.

„Svim građanima Republike Srbije islamske veroispovesti upućujem iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama. Praznična slavlja su trenuci kada se posvećujemo porodici i prijateljima u miru i radosti, negujući trajne ljudske vrednosti solidarnosti, razumevanja i tolerancije, ali i poštovanja različitosti, kao najveće bogatstvo jednog društva“, naveo je Pašalić u čestitki.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here