Miroslav Aleksić – Poslanici Narodne stranke biće pravi narodni predstavnici u parlamentu

0
356

„U budućem sazivu Narodne skupštine pokušaćemo na najbolji način da predstavimo program Narodne stranke, njene ljude i ideje“ rekao je potpredsednik stranke Miroslav Aleksić i dodao da će poslanici Narodne stranke biti tribuni svih građana Srbije, koji će se baviti životnim standardom građana, ekonomskim temama, korupcijom i ekologijom.

Iako još nije konstituisana Skupština i dodeljeni poslanički mandati, već sada se zna da će šef poslaničke grupe Narodne stranke, koja će imati dvanaest poslanika biti Miroslav Aleksić, dok će njegov zamenik najverovatnije biti Bora Novaković. Koje će teme biti u žiži Narodne stranke u skupštinskom delovanju pitali smo njenog potpredsednika Miroslava Aleksića.

Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, objavio je na društvenim mrežama da je Narodna stranka imala prvi sastanak svog poslaničkog kluba, kao i da je stranka svesna svoje odgovornosti, budući da prvi put ulazi u parlament. „Narodna stranka drži reč, ima jasnu politiku i ideologiju, uskoro će imati i u javnosti najprepoznatljiviji poslanički klub na čijem će čelu biti Miroslav Aleksić, uz Sinišu Kovačevića, Vladu Gajića, Boru Novakovića, Sandu Rašković-Ivić, Baneta Tomaševića, i još dosta talentovanih mladih ljudi kojima je ovo prvo angažovanje u politici“, izjavio je ranije Jeremić. NS će imati 12 poslanika, više nego ijedna druga stranka opozicije pojedinačno. Narodnjaci su nastupili na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije, gde će SSP imati 11 poslanika, DS 10, PSG 3, a Pokret za preokret, Sloga i Otadžbina po jednog. Kad je reč o opozicionoj koaliciji Moramo, NDB će imati poslanički klub od 5 poslanika, dok će najverovatnije Akcija Nebojše Zelenovića i Ekološki ustanak spojiti svojih po četiri, u jedinstven klub od 8 poslanika. Parlamentarni izbori, održani 3. aprila, još nisu pravno završeni, i dalje se čeka odluka Upravnog suda o ponavljanju glasanja u Velikom Trnovcu, kojim se odlučuje da li će Šaip Kamberi imati poslanički mandat.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here