Vučić u Davosu – Teška rasprava o budućnosti Zapadnog Balkana

0
56

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu gde je učestvovao na sesiji „Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu“, koja je bila zatvorena za javnost.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, napisao je na svom Instagram nalogu da je imao tešku raspravu o budućnosti Zapadnog Balkana sa evropskim i regionalnim liderima. On je učestvovao na sesiji „Diplomatski dijalog o Zapadnom Balkanu“, koja je bila zatvorena za javnost. Prema najavama na toj sesiji je trebalo da učestvuje i premijer Kosova Aljbin Kurti. Juče je Vučić kazao da u Davosu dominira ukrajinska tema, a da je njegovo da se bori za interese Srbije, traži saveznike našoj zemlji i rešenja za najveću krizu koja je pogodila Evropu posle Drugog svetskog rata.

Svetski ekonomski forum u švajcarskom alpskom gradiću Davosu počeo je u ponedeljak, posle dvogodišnje pauze jer je pandemija koronavirusa sprečavala političke i poslovne lidere, stručnjake i aktiviste da se okupe.

Putem video linka okupljenima se istog dana obratio i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, nakon čega je kineska delegacija napustila salu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here