Milan Dumanović – Nije dobro da se Marinika Tepić bavi aferama

0
50

Ovo jeste Srbija ali nije država, Marinika Tepić ne bi trebalo da se bavi aferama već tužilaštvo i policija bez uticaja politike, rekao je potpredsednik Novog policijsko sindikalnog saveza Milan Dumanović.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je za N1 da nikada neće stati u borbi protiv kriminala i korupcije, i da jedva čeka da se u parlamentu sretne “oči u oči” sa republičkom javnom tužiteljkom Zagorkom Dolovac i pita je zašto prikriva “silne dokaze” o brojnim aferama koje joj je “odnela na noge”. Milana Dumanovića, potpredsednika Novog policijsko sindikalnog saveza pitali smo kako doživljava Marinku Tepić, da li ona državnim organima dostavlja ozbiljne dokaze ili samo pokreće afere iz političkih razloga.

Marinika Tepić je u emisiji N1 Studio lajv  rekla da je nestrpljiva da uđe u Skupštinu Srbije, kako bi cela zemlja mogla da čuje dokaze o brojnim aferama vlasti, a ne samo mali broj ljudi na konferencijama za medije, kao što je bilo dosad.

Podsetila je i na aferu Telekom o kojoj je dokaze izneo i Savet za borbu protiv korupcije, a pomenuta je i u izveštaju Evropske komisije.

Tepić je rekla i da će Stranka slobode i pravde parlamentu podneti Predlog zakona o specijalnom antikorupcijskom tužilaštvu, po ugledu na Rumuniju, kojim bi bilo predviđeno da posebna jedinica policije bude podređena specijalnom tužiocu, a “ne nekom Vulinu koji je politička sinekura”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here