Premijerka razgovarala sa polaznicima 11. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane

0
132

Ulaganja u sektor odbrane i bezbednosti sve su veća i ne sastoje se samo u kupovini opreme i naoružanja. Jedna od najvažnijih karika je obrazovanje stručnih kadrova koje je primila predsednica Vlade Ana Brnabić.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa polaznicima 11. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane.

Brnabić je naglasila da su mir i stabilnost preduslov za dalji razvoj i napredak naše zemlje i celog regiona, i da su stoga regionalna bezbednost i regionalna saradnja među ključnim prioritetima Vlade.

Premijerka je polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane prenela da Vlada Republike Srbije stoji na raspolaganju za svaki vid saradnje i podrške, i poručila da je stalno usavršavanje, posebno u toj oblasti, važno i za našu zemlju i za region.

U razgovoru sa polaznicima Visokih studija bezbednosti i odbrane, Brnabić je naglasila da predsednik Republike Srbije i Vlada Srbije čine sve kako bi unapredili regionalnu saradnju kroz inicijativu Otvoreni Balkan, čiji je cilj povezivanje regiona, od obrazovnog i zdravstvenog sistema, saradnje u oblasti kulture i drugim oblastima, i stvaranje boljih uslova života za sve građane.

Na usavršavanju u 11. klasi Visokih studija bezbednosti i odbrane, ukupno je 20 polaznika, a pored polaznika iz Srbije u toj klasi su i predstavnici Bosne i Hercegovine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here