Đorđe Vukadinović – Vučić prolongira formiranje vlade čak i kada nema razloga za to

0
93

Vučić prolongira formiranje vlade čak i kada nema razloga za to a sada je u pitanju globalna geopolitička situacija u kojoj mu odgovara da kaže da nisu formirane institucije i da zato ne može da donosi odluke, izjavio je politički analitičar Đorđe Vukadinović

Glavni i odgovorni urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i sada, kao i ranije, prolongira odluku o sastavu nove vlade u kojoj će, kako smatra, biti i socijalisti ali „potkresanih krila“. Političkog analitičara Đorđa Vukadinovića smo pitali šta je razlog prorongiranja formiranja nove vlade i zašto SNS kreše krila socijalistima.

“Socijalisti su stajali sa strane i palili patriotske vatre, a oni su naši koalicioni partneri i ako država donese teške odluke koje nisu popularne, ali su važne za državu, onda treba te odluke i da poštuju”, smatra potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović.

Ona je  izjavila da očekuje snažnu, jaku i otvorenu Vladu, da je potrebno jedinstvo, kao i da „Ivica Dačić neće biti premijer” i da je generalno protiv koalicije sa SPS-om.

„Ne znam da li ću ja biti u Vladi, ali mi se čini da sa sigurnošću mogu reći ko neće biti premijer. Ivica Dačić neće biti premijer. Ja sam generalno protiv koalicije sa SPS-om, mislim da se mnogi kače na leđa SNS-a i predsednika Vučića i došlo je vreme da vidimo ko je za i ko hoće da zajedno radi u interesu zemlje, a ko samo govori da je za to, a radi drugačije”, rekla je Mihajlovićeva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here