Konkurs za prijem novih 100 podoficira

0
44

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su javni konkurs za prijem novih 100 podoficira u profesionalnu vojnu službu u jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Pravo prijavljivanja na konkurs za prijem novih 100 podoficira u profesionalnu vojnu službu u jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane imaju punoletni građani Republike Srbije do 27 godina, koji su završili četvorogodišnju srednju školu, zadovoljavaju psihofizičke, bezbednosne i ostale kriterijume predviđene konkursom. Mladići i devojke koji prođu proces selekcije biće upućeni na šestomesečni Kurs za podoficire nakon čega će dobiti činove i stupiti u profesionalnu vojnu službu. Potencijalnim kandidatima nudi se zaposlenje u 204. i 98. vazduhoplovnoj brigadi, 250. raketnoj brigadi za protivvazduhoplovna dejstva, 126. brigadi vazdušnog osmatranja javljanja i navođenja i 210. bataljonu veze. Mesta službovanja budućih vodnika biće – Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Pančevo, Sombor, Mladenovac, Batajnica, Stari Banovci, Jakovo, Kačarevo, Lađevci i Zuce.

U skladu sa željama i sklonostima, kandidati će, između ostalih, moći da konkurišu za formacijska mesta – tehničara za avione, helikoptere, radare, računare, naoružanje, elektro i radio opremu, zatim za pozicije radio-relejaca, radio-teleprinterista i telefonista, kao i za mnoštvo pozicija operatora i vozača. Iz tog razloga, jedan od uslova za konkurisanje na više od polovine formacijskih mesta je posedovanje vozačke dozvole B kategorije. Tokom trajanja Kursa za podoficire RV i PVO kandidati će biti smešteni u centrima za obuku Vojske Srbije gde će imati obezbeđenu besplatnu ishranu, zdravstvenu zaštitu kao i redovna mesečna primanja. Uspešnim završetkom šestomesečnog Kursa oni će steći uslov da budu proizvedeni u čin vodnika i da započnu profesionalnu karijeru na formacijskom mestu za koje su konkurisali. Pored sigurnog zaposlenja i redovnih primanja, status profesionalnog podoficira Vojske Srbije donosi brojne pogodnosti poput mogućnosti rešavanja stambenog pitanja po veoma povoljnim uslovima, stalnog usavršavanja i napredovanja u službi. Konkurs za prijem podoficira u RV i PVO izuzetna je prilika za sve mlade ljude koji vole rad sa vojnom tehnikom, neguju patriotske vrednosti i maštaju da postanu deo plavog stroja naše vojske.

Rok za prijavljivanje je do 30. juna, a detaljne informacije mogu se dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na telefone: 011/3074–011, 011/3074–073 i 011/3074–008. Tekst konkursa sa detaljima uslova, listom formacijskih mesta i postupkom izbora može se pogledati na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/18850/javni-konkurs-za-prijem-u-profesionalnu-vojnu-sluzbu-u-svojstvu-podoficira-18850.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here