Pojačane kontrole saobraćaja do 19. juna

0
96

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije od danas do 19. juna sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

Uprave saobraćajne policije sprovodi akciju pojačane kontrole saobraćaja koja je usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila. Ova akcija realizovaće se u 30 evropskih zemalja koje su članice ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), a tokom njenog trajanja saobraćajna policija će usmeravati patrole prvenstveno na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila. Poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredbi zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

Od početka godine, vozači teretnih vozila izazvali su ukupno 1.384 saobraćajne nezgode u kojima su poginule 24 osobe, a povređeno je ukupno 380 osoba. Vozači autobusa su od početka godine izazvali ukupno 22 saobraćajne nezgode, u kojima su stradale tri osobe, a povređeno je ukupno 59 osoba.

U poslednjoj međunarodnoj akciji usmerenoj na kontrolu autobusa i teretnih vozila, u februaru ove godine, saobraćajna policija kontrolisala je 1.390 autobusa i 14.094 teretna vozila, a otkriveno je 626 prekršaja koje su učinili vozači autobusa i 8.916 prekršaja za koje su odgovorni vozači teretnih vozila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here