Mirović obišao radove u Sremskim Karlovcima

0
135

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji Ulice braće Anđelić, koja se nalazi u zoni zaštite kulturno-istorijske celine Sremskih Karlovaca, istakavši tom prilikom da će radovi biti završeni do kraja avgusta i da se realizacijom ove investicije stiču uslovi za sveobuhvatnu obnovu centra Sremskih Karlovaca.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji Ulice braće Anđelić, koja se nalazi u zoni zaštite kulturno-istorijske celine Sremskih Karlovaca. Podsetivši na to da je Pokrajinska vlada 2018. godine formirala Budžetski fond za uređenje Sremskih Karlovaca, te da je Skupština Srbije donela Zakon o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca, Mirović je najavio da će prioritet u narednoj godini, pored rekonstrukcije Trga Branka Radičevića, biti i obnova javne i dekorativne rasvete.

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić rekao je da je ovo jedna od ključnih investicija koje se realizuju u tom mestu, što će olakšati saobraćaj i dugoročno promeniti izgled Sremskih Karlovaca.

Obilasku radova prisustvovali su i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, i Miloš Maletić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here