Zrenjanin – Unapređen rad crpne stanice „Centar“

0
56

Zamenom automatskih rešetki za odvajanje i odstranjivanje čvrstog otpada iz otpadnih voda, dodatno je unapređen rad crpne stanice „Centar“ kao jedne od najvećih i najznačajnijih u kanalizacionom sistemu, a na taj način i celokupni sistem prikupljanja i odvođenja otpadnih voda na teritoriji grada.

Crna stanica „Centar“ koja se nalazi u blizini raskrsnice „Cara Dušana“ i magistrale, jedna je od najvećih i najznačajnijih crpnih stanica u okviru kanalizacionog sistema grada jer prikuplja otpadne vode sa severa grada, ali i one koje dolaze iz Elemira, i usmerava ih dalje ka Aleksandrovačkom kanalu. Takođe, ova crpna stanica je jedna od najsavremenijih, u potpunosti je automatizovana i opremljena SKADA sistemom za praćenje i upravljanje na daljinu.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin i ovom prilikom apeluje na građane da komunalni otpad odlažu na za to predviđena mesta, a ne u fekalnu i atmosfersku mrežu, kako bi sistem prikupljanja i odvođenja otpadnih voda nesmetano funkcionisao što je nesumljivo u interesu svih: i građana i preduzeća.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here