Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje podrške proizvođačima brašna u 2022. godini u skladu sa Uredbom o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima brašna.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje podrške proizvođačima brašna. Zahtev za odobravanje podrške podnosi se u periodu od 20. do 24. juna 2022. godine, zaključno, na način propisan u Javnom pozivu. Podnosilac zahteva može podneti samo jedan zahtev za odobravanje podrške po osnovu ovog Javnog poziva.

Pravo na odobravanje podrške ostvaruju proizvođači brašna koji su registrovani z obavljanje delatnosti mlinarstva (naziv delatnosti: proizvodnja mlinskih proizvoda, šifra delatnosti: 10.61) do dana 15. novembra 2021. godine i koji su isporučivali brašno u pakovanjima do pet kilograma (uključujući i pet kilograma) tipa „T-400 glatkoˮ i „T-500ˮ u skladu sa uredbom kojom se uređuje ograničenje visine cena osnovnih životnih namirnica, na teritoriji Republike Srbije.

Iznos podrške utvrđuje se po proporcionalnom sistemu u odnosu na ukupan broj podnosilaca zahteva za odobravanje podrške koji ispunjavaju propisane kriterijume i količine brašna koju su isporučili, do utroška sredstava obezbeđenih za sprovođenje Uredbe i ovog Javnog poziva. Ukupna raspoloživa sredstva po ovom Javnom pozivu opredeljuju se u iznosu od 160.000.000 dinara.