200 miliona dinara za mlade u ruralnim područjima Vojvodine

0
69

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je 169 ugovora, u ukupnoj  vrednosti od 200 miliona dinara, korisnicima koji su ostvarili ovo pravo na osnovu konkursa namenjenog podršci mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini.

Korisnicima koji su ostvarili pravo na osnovu konkursa namenjenog podršci mladima u ruralnim područjima na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini uručeni su ugovori u ukupnoj vrednosti od 200 miliona dinara. Cilj konkursa je pre svega zadržavanje mladih ljudi na selu istakao je Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić koji je i uručio ugovore.

Ukupna vrednost investicija je više od 251, 4 miliona dinara, u čemu je učešće Pokrajine 79, 53 odsto. Resorni sekretar je naveo da je sve veći broj mladih koji žele da otpočnu posao u oblasti poljoprivrede, te da su bespovratna sredstva koja su dobili po ovom konkursu namenjena unapređivanju i razvoju njihovog posla kroz podsticanje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, podsticanje prerade u okviru gazdinstva, kao i za podršku osnivanju malih pivara.

Božić je čestitavši poljoprivrednicima na dobijenim sredstvima istakao da će se ova podrška nastaviti i u narednoj godini, te da će Sekretarijat i u narednom periodu prihvatiti sve ispravne prijave, kako bi korisnicima opredelio neophodna sredstva. On je dodao da ova mera predstavlja direktan pdsticaj mladima kako bi ostali da žive i rade na selu, te ukazao da će nakon današnjih ugovora takvu priliku i ostvariti 169 porodica iz naše pokrajine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here