Nebojša Medojević – Ogrevno drvo poskupelo za 100 procenata

0
131

Ogrevno drvo je poskupelo za 100 procenata u Crnoj Gori i Vlada bi morala da reaguje rekao je predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević.

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević upozorava da je u Crnoj Gori ekonomska situacija ozbiljna. „Povećala se cena peleta i ogrevnog drveta. Pelet koji se plaćao 160-170 evra, sad je 300 evra. Drvo je od 40 poraslo na 70. Energetska kriza je sve zabrinula, a zbog rasta cena su mnogi koncentrisani na crnogorsko tržište, a svakako je tražnja za peletom i drvetom porasla. Italija je spremna da otkupi sav pelet iz Crne Gore“, kazao je on. Medojević je kazao da država mora da preuzme odgovornost a da ne ugrožava javni interes. Medojevića smo pitali kakva će biti predstojeća zima za Crnogorce kada je u pitanju snabdevenost energentima.

„Više od pola domaćinstava u Podgorici se greje na pelet i drvo. Troškovi grejanja će sigurno rezultirati povećanjem troškova porodica i ugrožavanjem zdravlja. Treći efekat je povećanje sivog ili crnog tržišta. Ljudi mogu krenuti u divlju seču. Oni će videti priliku da prodaju drva, dok će dosadašnja ponuda nuditi veću cenu“, kazao je lider Pokreta za promene Nebojša Medojević.On prognozira potpuni haos i na makro i na mikro planu.„Iako premijer ima bujnu kosu, ne sme da se češlja. Ekonomska situacija je ozbiljna. Ovo su stvari koje opterećuju ljude. Vlada mora da zabrani izvoz drveta i peleta. Mora takođe sprečiti i formiranje sivog tržišta i one koji žele da zarade na opštoj nesreći. Crna Gora mora da reaguje i ne može da nemo posmatra ono što se dešava na tržištu. Treba ograničiti cene ali ne na način da ponuda ima gubitke. Ovo nije vreme za tako nešto“, smatra Medojević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here