Vulin – Precizna naređenja u cilju uticanja na smanjenje požara na otvorenom prostoru

0
24

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa rukovodiocima Ministarstva unutrašnjih poslova i direktorima javnih preduzeća u novoizgrađenoj vatrogasnoj stanici na Novom Beogradu i izdao precizna naređenja u cilju uticanja na smanjenje požara na otvorenom prostoru. Prisustvovao je i taktičko-tehničkom zboru i uverio se u kvalitet i efikasnost opreme za gašenje požara na otvorenom.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa rukovodiocima Ministarstva unutrašnjih poslova i direktorima javnih preduzeća u novoizgrađenoj vatrogasnoj stanici na Novom Beogradu. „Spremno dočekujemo početak letnje sezone kada su požari na otvorenom prostoru najrasprostranjeniji i zbog visokih temperatura, ali pre svega zbog ljudskog nemara i nepažnje. U cilju veće i efikasnije zaštite građana i njihove imovine od požara na otvorenom prostoru, angažovano je više službi Ministarstva unutrašnjih poslova, nadležne inspekcijske službe kao i javna preduzeća. Sektor za vanredne situacije, Helikopterska jedinica, Jedinica za bezbednost na rekama, Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i javna preduzeća, pre svega “Srbija vode” prvi put na ovako ozbiljan i organizovan način zajedno i sinhronizovano  rešavaju problem požara na otvorenom prostoru”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Uložili smo značajna sredstva u proteklih godinu i po dana u opremu za gašenje požara i znatno ojačali svoje kapacitete, a po prvi put imamo pet  helikoptera sa vedrima za gašenje požara. Još još jednom molim ljude da budu odgovorni, da ne pale strnjike i nisko rastinje, da budu savesni, da čuvaju i sebe i druge, da čuvaju našu prirodu, da ne zagađuju okolinu. Naši pripadnici i nadležne inspekcije pojačano obilaze teren, svi oni koji ne budu poštovali odredbe Zakona o zaštiti od požara biće kažnjeni u skladu za zakonom”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova prisustvovao je i taktičko-tehničkom zboru i uverio se u kvalitet i efikasnost opreme za gašenje požara na otvorenom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here