Stefanović – Sastanak sa rukovodstvom fabrika odbrambene industrije

0
65

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i ministarka privrede Anđelka Atanasković sastali su se danas sa rukovodstvom fabrika odbrambene industrije i predstavnicima Samostalnih sindikata metalaca Srbije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i ministarka privrede Anđelka Atanasković sastali su se danas sa rukovodstvom fabrika odbrambene industrije i predstavnicima Samostalnih sindikata metalaca Srbije. Ministar Stefanović poručio je da se nastavlja intenzivan rad na razvoju naše vojne industrije i da je u današnje vreme sve važnije da Srbija ne mora da se oslanja na druge, već da može sama da osmisli i proizvede naoružanje i opremu za svoju vojsku. On je podsetio da je u prethodnom periodu održano više sličnih  sastanaka čija su tema bili proizvodnja, izazovi i poteškoće sa kojima se fabrike susreću u poslovanju, kao i razvojni projekti.

„Srećom više ne razgovaramo samo o problemima koje opterećuju našu odbrambenu industriju, već i o razvojnim šansama i onom što može da se uradi, a da donese rezultate. Država insistira na investicijama kojima ćemo podići kapacitete i modernizovati pogone, jer želimo i da osiguramo da će naše fabrike biti u stanju da proizvedu sve ono što naši vojni instituti osmisle za opremanje naših jedinica“ rekao je ministar Stefanović. Ministarka Atanasković ocenila je, takođe, da je današnji sastanak veoma konstruktivan i ukazala da će nabavka energenata biti najozbiljniji izazov za poslovanje fabrika odbrambene industrije u narednom periodu.

Na sastanku su direktori fabrika „Prva iskra-namenska proizvodnja“, „PPT-namenska“, „Milan Blagojević – namenska“, „Zastava oružje“, „Krušik“,  „Sloboda“ i „Prvi partizan“, kao i predstavnici sindikata izneli svoje predloge za unapređenje stanja i poslovanja. Predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije Zoran Marković, takođe, podvukao je značaj kvalitetne komunikacije predstavnika sindikata i poslovodstva fabrika za dobro poslovanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here