Brnabić – Sastanak sa direktorom Ženevske privredne komore

0
55

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa generalnim direktorom Ženevske privredne komore Vinsentom Subilijeom o nastavku već uspešne saradnje, privlačenju novih investitora i promociji poslovnih mogućnosti Srbije.

Brnabić je sagovornike upoznala sa dobrom poslovnom klimom u Srbiji i predstavila privredne oblasti koje su pogodne za ulaganja, a akcenat je stavljen na digitalizaciju, veštačku inteligenciju i biotehnologiju.

Premijerka je posebno ukazala i na pogodnosti dostupne stranim ulagačima. Ona je podvukla da je Švajcarska među vodećim investitorima u Srbiji u oblasti informacionih tehnologija, budući da ta oblast u našoj zemlji ima veliki potencijal za razvoj.   Predsednica Vlade je posebno ukazala na značaj biotehnologije kao perspektivne oblasti saradnje sa kompanijama iz Ženeve. Prema njenim rečima, stručnjaci iz Srbije mogu mnogo da nauče od kolega iz Švajcarske kada je reč o toj oblasti, a u prilog tome govori i to što Srbija razvija okruženje za razvoj biotehnologije.

Sublije je rekao da Srbija, kao napredna ekonomija, može značajno da doprinese daljem unapređenju poslovnih mogućnosti ženevskih kompanija koje žele da investiraju i da je zato njegova misija da podstiče i olakšava tim kompanijama da dođu i da to i učine.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su ambasador Švajcarske Urs Šmid i predsednik Švajcarsko-srpske trgovinske komore Majo Mićović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here