Brnabić i ambasador Italije – Podrška Srbiji na evropskom putu

0
106

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Italije Lukom Gorijem.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i novoimenovani ambasador Italije u Srbiji Luka Gori, razgovarali su danas o bilateralnim odnosima, ekonomskoj i privrednoj saradnji i podršci Italije evrointegracijama Srbije i Zapadnom Balkanu.

Brnabić je ambasadoru Goriju poželela puno uspeha u novom mandatu, istakavši da postoje veliki potencijali za dodatnu saradnju u oblastima informacionih tehnologija, veštačke inteligencije, biotehnologije i energetske i zelene tranzicije. Prema njenim rečima, Srbija će nastaviti da sprovodi reforme, posebno u oblasti vladavine prava, pravosuđa i medija. Ona je, govoreći o procesu evropskih integracija, istakla da punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje.

U tom kontekstu, bilo bi od izuzetne važnosti da Srbija u decembru otvori Klaster 3, rekla je Brnabić i istakla da je Italija među najvećim investitorima u Srbiji, što potvrđuje i činjenica da kompanije iz te zemlje zapošljavaju oko 50.000 naših građana.

Ambasador Italije je zahvalio na dobrodošlici i dodao da će njegova zemlja nastaviti da pruža podršku Srbiji na evropskom putu, a on lično nastojati da dosadašnju saradnju podigne na viši nivo i da već ima određene ideje za nove projekte.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here