Objavljena lista srednjih škola sa slobodnim mestima za upis u drugom krugu

0
20

U osnovnim školama i na portalu Moja srednja škola učenici od sinoć mogu da vide u kojim srednjim školama i obrazovnim profilima je ostalo slobodnih mesta nakon raspodele đaka u prvom upisnom krugu.

Na portalu Moja srednja škola se podacima o slobodnim mestima u prvom upisnom krugu pristupa preko menija u kome treba birati obrazovne profile, a potom se u „padajućem“ meniju bira grad, odnosno opština, područje rada i profil. Slobodna mesta su označena zelenim kružićem.

Učenici koji konkurišu u drugom upisnom krugu sutra mogu da popune i predaju liste želja elektronski ili neposredno u svojim osnovnim školama, a u petak, 15. jula biće objavljen konačan raspored po srednjim školama. Što se tiče upisa u srednje škole, đaci koji su raspoređeni u prvom krugu prijave za upis mogu da podnesu direktno u srednjim školama u koje su primljeni sutra i prekosutra (osim za muzičke i baletske škole).

Od sutra do 20. jula prijave za upis se mogu podneti elektronski preko portala Moja srednja škola, posle prvog i posle drugog upisnog kruga. Iz Ministarstva prosvete podsećaju da se upis u srednje škole obavlja bez podnošenja bilo kakvih dokumenata logovanjem na portalu moja srednja škola.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here