Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore porodicama iz Vojvodine sa troje ili četvoro dece koje su dobile bespovratna sredstva za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja.

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja je dobilo 197 višečlanih porodica, a za ovu meru populacione politike Pokrajinska vlada je ove godine obezbedila 250 miliona dinara. Za kupovinu nekretnine pomoć je dobilo 17 porodica, dok će 180 porodica dobijenim sredstvima adaptirati ili dograditi kuću ili stan. Predsednik Mirović je ovom prilikom poručio roditeljima da se divi njihovoj želji i upornosti da ostanu u našoj zemlji, da se bore, da dobiju divno potomstvo i budu jedni od onih koji doprinose rešavanju našeg najvećeg nacionalnog problema – a to je natalitet.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić kazao je da je ova demografska mera pažljivo kreirana, te da će se u narednom periodu pokazati koliko je značajna. U prilog tome govori i činjenica da su i drugi nivoi vlasti uveli sličan vid podrške. Vuletić je podsetio na to da Pokrajinska vlada izdvaja sredstva i za pomoć nezaposlenim majkama koje rode treće ili četvrto dete, tokom trajanja porodiljskog odsustva, zatim za biomedicinski potpomognutu oplodnju, kao i za materinski dodatak.