Ministar Vulin – Roniocima SAJ-a uskoro nova, najsavremenija oprema

0
69

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas redovnoj obuci ronilaca Specijalne antiterorističke jedinice na Zavojskom jezeru.

Nakon prikazane obuke diverzantskog izviđanja lica i objekta i neprimetnog prilaza i hapšenja lica na plovnom objektu, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da su ronioci SAJ-a još jednom prikazali zavidan nivo obučenosti i spremnosti da odgovore svakom zadatku i izazovu.  „Ronioci SAJ-a još jednom su prikazali zavidan nivo obučenosti, spremnosti i sposobnosti da odgovore svakom bezbednosnom izazovu. Baš kao što se pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice izvanredno snalaze i u dnevnim i u noćnim uslovima i u vazduhu, pokazali su da se isto tako dobro snalaze i u vodama sa vrlo niskom vidljivošću”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Zahvaljujući velikoj podršci i pomoći koju imamo od strane predsednika Vučića, mi smo danas u prilici da za naše najelitnije jedinice obezbedimo najsavremeniju opremu i najbolje i najkvalitetnije obuke. Ronioci SAJ-a uskoro će dobiti najsavremeniju ronilačku opremu koja će im pomoći da još efikasnije i uspešnije obave svoje zadatke i u vodama sa vrlo niskom vidljivošću. Specijalna antiteroristička jedinica je jedan od stubova očuvanja bezbednosti i stabilnosti države i ja sam svim njenim pripadnicima neizmerno zahvalan na tome što su u svakom trenutku spremni da zaštite svoju državu i građane”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. Ronioci SAJ-a su na Zavojskom jezeru prikazali i “Frog” sistem ronjenja koji se odlikuje zatvorenim krugom disanja što omogućava neprimetan prilazak lokaciji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here