Duško Vujošević politički neuporedivo ozbiljnije analizira zbivanja u sferi politike nego mnogi opozicioni lideri smatra predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Bivši košarkaški trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „izbor stranih sila, zbog toga što je veoma poslušan kada je reč o ključnim problemima, a istovremeno kontroliše „patriote“, ljude koji bi demonstrirali da neko drugi sklapa mnogo skromnije sporazume oko Kosova“. Kako komentariše ovu izjavu Duška Vujoševića i kako ocenjuje politiku Aleksandra Vučića prema Kosovu pitali smo predsednika Socijaldemokratske stranke i bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Vujošević, koji je na lokalnim izborima 3. aprila bio nosilac izborne liste koalicije „Boris Tadić – Ajmo ljudi“ za vanredne beogradske izbore, izjavio je za novi NIN da „država sklapa veoma opasne paktove sa vođama navijača, i upotrebljava ih kao parapolicije, da pale ambasade, da izlaze ili ne izlaze na demonstracije, da obezbeđuju inauguracije“.