Ministar Stefanović čestitao učenicima vojnih škola na osvojenim medaljama

0
50

Ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je učenicima vojnih škola na osvojenim medaljama koje su osvojili na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije za juniore i juniorke u Novom Sadu.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je učenicima Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole koji su na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije za juniore i juniorke malokalibarskim oružjem u Novom Sadu osvojili sedam pojedinačnih i tri ekipne medalje „Bravo za naše šampione! Čestitam od srca, momci i devojke, od vas smo i očekivali najsjajnija odličja! Trud, predanost i požrtvovanost uvek su put ka uspehu!”, napisao je ministar Stefanović na svom Fejsbuk profilu.

Učenik 51. klase Srednje stručne vojne škole Luka Milošević osvojio je na Prvenstvu čak tri medalje, od čega dve zlatne i jednu srebrnu, dok je Streljački klub “Akademac”, koji okuplja učenike vojnih škola, sa ukupnim skorom bio najuspešniji klub na takmičenju.

Milošević je postao prvi šampion Srbije u disciplini standardni pištolj, koja se prvi put našla u programu ovog takmičenja, dok su srebrnu i bronzanu medalju osvojili Vladimir Ćurčin iz 46. klase i Damjan Eskić iz 49. klase Vojne gimnazije.

Milošević je bio ponovo najprecizniji i u disciplini sport pištolj, dok je Eskić osvojio treće mesto. Takođe, u ekipnom plasmanu ekipa „Akademca“ ostvarila je ubedljivi trijumf, dok je u disciplini pištolj slobodnog izbora zauzela drugo mesto. U istoj disciplini Milošević je na individualnom takmičenju osvojio još jednu, ovoga puta srebrnu medalju.

Drugog dana takmičenja održano je i nadmetanje u disciplini sport pištolj za juniorke na daljini 25 metara, u kojoj je učenica 46. klase Vojne gimnazije Helena Miščević u individualnom takmičenju osvojila treće mesto, dok je sa ekipom u čijem su sastavu bile učenica 48. klase Vojne gimnazije Zorana Glišić i učenica 51. klase Srednje stručne vojne škole Jovana Stanković, izborila zvanje ekipnog šampiona Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here