Nebojša Medojević – Politika proširenja EU je zaustavljena i ne postoji

0
95

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević istakao je da EU više neće opstati u tom formatu jer je politika proširenja EU zaustavljena i ne postoji a predsednik Đukanović koristi tu mantru da bi sakrio sve svoje nedostatke.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je ocenio da je Zapadni Balkan devastiran i da ozbiljno okleva kada je u pitanju pravac i strateški kurs, te je ukazao na to da u regionu postoji problem što u nekim državama 80 odsto javnog mnjenja podržava Rusiju. „I to nije najgore. Danas je najgore to što postoji razumevanje za takvo ponašanje, i to me zaista uznemirava i obeshrabruje“, kazao je Đukanović gostujući na Prespanskom forumu za dijalog 2022. Kako komentariše ovu izjavu crnogorskog predsednika, ali i stav vlasti Crne Gore prema dešavanjima u Ukrajini pitali smo Nebojšu Medojevića, predsednika Pokreta za promene.

Đukanović je poručio da EU mora da ostane zajednica vrednosti koje baštini. On je istakao da očekuje da Crna Gora ispuni sve uslove i onda uđe u EU, te dodao da bi išta drugačije bilo pogrešno. Zaključio da bi EU bez oklevanja trebalo da otvori pregovore i sa Severnom Makedonijom i Albanijom, ističući važnost vizne liberalizacije sa Kosovom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here