Ružić – Potpisivanje programa u oblasti visokog obrazovanja

0
60

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i ministar spoljnih poslova Egipta Sameh Hasan Šukri Salim potpisali su Program saradnje u oblasti visokog obrazovanja za period 2022-2025. godine i Izvršni program u oblasti obrazovanja između Vlade Republike Srbije i Vlade Arapske Republike Egipat.

Ružić je tom prilikom naglasio da potpisani dokumenti, jedan u oblasti univerzitetskog obrazovanja a drugi u oblasti visokog obrazovanja, obavezuju dve države na još intenzivniju saradnju.

Zahvaljujući prvom, sarađivaćemo više u reformi osnovnog i srednjeg obrazovanja, više se upoznavati i učiti jedni od drugih, a na osnovu drugog biće omogućena direktna saradnja ustanova visokog obrazovanja i instituta, ali i veća mobilnost i studenata i zaposlenih, zajedničko učešće u međunarodno podržanim projektima i zajednička istraživanja, istakao je on.

Ružić je iskazao zahvalnost na ponuđenim stipendijama srpskim državljanima i naveo da je Srbija trenutno domaćin četiri studenta iz Arapske Republike Egipat, koji studiraju na fakultetima Univerziteta u Beogradu.

Siguran sam u to da ćemo daljom saradnjom i broj ovih stipendija uvećati, poručio je on i dodao da će se u narednom periodu sarađivati na implementaciji sporazuma iz 2010. godine u oblasti nauke i tehnološkog razvoja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here