Stevan Gajić – Formiranje vlade zavisiće od stranačke trgovine i pritisaka sa Zapada

0
81

Formiranje vlade zavisiće od stranačke trgovine i trgovine uticaja i pritisaka sa Zapada smatra Stevan Gajić, naučni saradnik Instituta za evropske studije.

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Radomir Lazović ocenio je da se treba odazvati na sastanke koji su u domenu ovlašćenja predsednika Srbije, ali da na konsultacijama sa Aleksandrom Vučićem oko formiranja nove Vlade Srbije taj pokret neće učestvovati jer iz njih “ne može da proizađe nikakav dogovor” pošto “niti mogu da predlože predsednika ili predsednicu vlade, niti planiraju bilo kakvo koketiranje sa Srpskom naprednom strankom (SNS) u budućoj vladi”. Da li su konsultacije sa parlamentarnim strankama stvarni deo postupka formiranja nove vlade ili puka formalnost pitali smo Stevana Gajića, naučnog saradnika Instituta za evropske studije.

Srbija će dobiti ime novog mandatara za sastav buduće vlade odmah pošto se okonča proces konstituisanja parlamenta i predstavnici Srpske napredne stranke saopšte sa kim su dogovorili većinu, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na početku obraćanja srpskoj javnosti nakon završenih konsultacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here