Obeležavanje Dana avijacije na vojnom aerodromu u Batajnici

0
74

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je obeležavanju Dana avijacije na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici.

Stefanović je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog opremljenosti jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i poručio da Srbija danas svim snagama čuva mir, jer zna dobro šta je cena ratova i sukoba. On je, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnika Duška Žarkovića i komandanta 204. vazduhoplovne brigade brigadnog generala Braneta Krnjajića, položio venac na spomen-obeležje “Niko nije rekao neću” posvećeno svim stradalim pripadnicima roda avijacije. Povodom ovog praznika, na batajničkom aerodromu priređen je i defile jedinica, čijim pripadnicima su dodeljene nagrade i pohvale.

Stefanović je podsetio na to da naš najveći vojni aerodrom nosi ime pukovnika-pilota Milenka Pavlovića i istakao da su upravo njegov život i stradanje, kao i drugih heroja naše avijacije, slika i prilika svega onoga sa čim se Srbija suočavala kroz svoju istoriju.

Obeležavanju Dana avijacije prisustvovali su i komandant 126. brigade VOJIN pukovnik Aleksandar Dučić, načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić, porodice poginulih pripadnika RV i PVO, nekadašnji komandanti jedinica i predstavnici lokalne samouprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here