Mihajlović – Radovi u OŠ ,,Nadežda Petrović’’ u Velikoj Plani

0
131

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović obišla je radove u OŠ „Nadežda Petrović“ u Velikoj Plani, koja se rekonstruiše u okviru Nacionalnog programa energetske sanacije objekata od javnog značaja u jedinicama lokalnih samouprava.

OŠ Nadežda Petrović u Velikoj Plani rekonstruiše se u okviru Nacionalnog programa energetske sanacije objekata a radove je obišla potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović koja je tom prilikom istakla da pitanje energetske efikasnosti nije samo pitanje smanjenja računa za toplotnu i električnu energiju, već je to pitanje razvoja i boljeg životnog standarda.

Predsednik opštine Velika Plana Igor Matković istakao je da je ovo četvrti objekat koji se  rekonstruiše, pre toga sredstva su uložena za radove u dve škole i centar za kulturu, u čemu je podrška Ministarstva ključna.

Vrednost investicije je 23,5 miliona dinara, od čega 16,5 miliona daje država, a sedam miliona dinara opština. Ušteda toplotne energije biće 30 odsto, električne 63 odsto, u novcu 36 odsto, a emisije ugljen-dioksida smanjiće se za 46 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here