Nagrađeni najuspešniji polaznici vojnih škola

0
92

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa kadetom Vojne akademije Stefanom Jančićem i učenicima Srednje stručne vojne škole Lukom Miloševićem i Jovanom Stanković, koji su u prethodne dve nedelje ostvarili zapažene rezultate na međunarodnim i nacionalnim takmičenjima.

Stefanović je nagradio Jančića, Miloševića i Stanković za osvojeno prvo mesto na evropskom takmičenju tehničko-tehnoloških nauka „Sloshing Rocket Workshop“ za projekat raketa „Aurora 3“ u Španiji, u konkurenciji 42 tima iz celog sveta, ali i za tri medalje i titulu ekipnog šampiona na Prvenstvu Srbije za juniore i juniorke u gađanju malokalibarskim oružjem.

Potpredsednik Vlade je učenicima uručio grb Ministarstva odbrane i nagradio ih boravkom u vojnom objektu za odmor i rekreaciju na Tari.

Troje mladih iz vojnih škola preneli su Stefanoviću i rektoru Univerziteta odbrane general-potpukovniku Goranu Radovanoviću utiske sa takmičenja na kojima su ostvarili uspehe, kao i o svojim planovima za budućnost i takmičenja koja ih očekuju.

Stefan Jančić, kadet četvrte godine Vojne akademije smera vojno inženjerstvo, osvojio je, zajedno sa kolegama sa Mašinskog fakulteta, prvo mesto za projekat rakete “Aurora 3” na nedavno završenom prestižnom evropskom takmičenju.

Luka Milošević, učenik treće godine Srednje stručne vojne škole, osvojio je na nedavno održanom Prvenstvu Srbije tri medalje, od čega dve zlatne i jednu srebrnu, i tom prilikom postao i prvi šampion Srbije u disciplini standardni pištolj, koja se prvi put našla u programu takmičenja.

Na istom takmičenju, učenica prve godine Srednje stručne vojne škole Jovana Stanković, u disciplini sport pištolj za juniorke na daljini 25 metara, bila je u timu koji je izborio zvanje ekipnog šampiona Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here