Savo Štrbac – Podaci o ,,Oluji’’

0
138

Dokumentaciono-informacioni centar Veritas bavi se posledicama rata istakao je direktor Savo Štrbac i dodao da postoje spiskovi procesuiranih a da bi se napravili pravi dopisi mora postojati uzajana svakodnevna saradnja između naroda i organizacije .

Hrvatska vojno-policijska akcija “Oluja” počela je 4. avgusta 1995. godine napadom hrvatskih snaga na Republiku Srpsku Krajinu. Komesarijat za izbeglice i migracije ocenio je da je “Oluja” jedan od “najtežih i najtužnijih dana za srpski narod” i dan za tugovanje za poginulima, kao i za još 770 ljudi kojima se i danas ne zna grob. Kakve je sve podatke do sada prikupio Veritas rekao je Savo Štrbac, direktor dokumentaciono-informativnog centra Veritas.

Ove godine Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv četiri visoka oficira hrvatske vojske zbog, kako se navodi, zločina nad srpskim civilima u akciji “Oluja”, jer su 7. i 8. avgusta 1995. godine naredili avionsko raketiranje kolone izbeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mestu Svodna kod Novog Grada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here