Srđan Škoro – Sukob u Ukrajini će potrajati, pravi se nova mapa Evrope i sveta

0
108

Sukob u Ukrajini će potrajati, pravi se jedna nova mapa Evrope i sveta smatra novinar Srđan Škoro i dodaje da će Ukrajina biti najveća žrtva te preraspodele.

Kada je u pitanju sukob u Ukrajini podrška Belorusije do sada je uglavnom bila ograničena isključivo na ustupanje teritorije i aerodroma, međutim u Ukrajini se trenutno govori o mogućnosti da se Minsk direktno uključi i da se njegove snage umešaju u “Putinov rat”, kako ga Ukrajinci opisuju. Ovakve priče potkrjepljuje činjenica da Belorusija poziva omladinu u vojnu službu, a pre nekoliko dana najavila je pokretanje “vojnih vežbi” na celoj južnoj granici s Ukrajinom. Takav scenario podseća na “zajedničke vežbe” koje su pripremile put za raspoređivanje desetak hiljada ruskih vojnika na tim granicama pre početka rata 24. februara. Kako komentariše događaje u Ukrajini i kakav ishod tih sukoba očekuje pitali smo novinara Srđana Škora.

Iako su glavne bitke usmerene na istočni i južni front Ukrajine, strah od invazije ponovo se pojavio u Kijevu i ostalim područjima severne Ukrajine, i to mesecima nakon što su se iz njih povukle ruske snage, s tim da ovog puta pretnje dolaze od Belorusije i njenih snaga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here