Vučić – Prijem za mlade sportiste sa Kosova, iz Republike Srpske i dijaspore

0
73

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostio je 180 mladih sportista sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore koji učestvuju u kampu “Srbija te zove 2022”.

Predsednik je u Palati Srbija organizovao prijem za mlade sportiste, uzrasta od 12 do 15 godina, koji borave u desetodnevnoj poseti Srbiji. Sportski kamp “Srbija te zove” ove godine okuplja oko 200 mladih iz regiona i sveta. Svi oni tokom desetodnevnog boravka imaju priliku da treniraju, ali se i takmiče u tenisu, odbojci, fudbalu, košarci i rukometu, a treninge vode profesionalni sportisti iz Srbije. Obraćajući se prisutnima Vučić je rekao da bi voleo da sledeće godine bude više i Bošnjaka i Mađara u grupi kako bi na svaki način širili neku vrstu najbližih odnosa.

Kamp se održava u Domu učenika srednjih škola “Patrijarh Pavle”, a osim sportskih treninga i takmičenja polaznici mogu da kroz šetnje upoznaju i neke od kulturnih znamenitosti Beograda. Kamp organizuje Sportsko udruženje “Sportstars”, a podržala su ga četiri ministarstva, uz pokroviteljstvo predsednika Aleksandra Vučića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here