Miloš Parandilović – Nacionalne frekvencije dobijaju televizije bliske režimu

0
51

Komentarišući dodelu nacionalnih frekvencija od strane REM-a, narodni poslanik Miloš Parandilović je rekao da je ona skandalozna ali i da to nije ništa novo jer je poznato da vlasnici televizija koji su bliski režimu dobijaju nacionalnu frekvenciju iako ne ispunjavaju određene uslove za to.

Programski direktor N1 Igor Božić ocenio je da je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) “brisanjem grehova” kod dodele frekvencija “zapravo odlučilo da ne primenjuje pravila zakona i pravilnika”, ističući da će o tome na kraju odlučivati sudovi. On je naglasio i da “N1 i Nova S nisu kažnjavane ne zato što nisu pod jurisdikcijom REM-a, nego zato što nisu kršile zakone zemlje gde su registrovane, a nije da REM nije pokušavao, praveći konstrukcije da je izveštavanje o nosiocima javne funkcije u kritičkom tonu kršenje zakona”. Narodnog poslanika, Miloša Parandilovića pitali smo kako komentariše dodelu nacionalnih frekvencija od strane REM-a.

Savet Regulatorne agencije za elektronske medije dodelio je televizijama Pink, Prva, Hepi i B92 nacionalne frekvencije, dok će za petu frekvenciju konkurs biti raspisan. Na istoj sednici doneta je odluka da Hit Music FM, Radio S, Radio S2 i Play radio dobiju radijske nacionalne frekvencije. Prvi konkurs za dodelu frekvencija za televizijsko i radio emitovanje raspisan je 2006. godine i tada je odlučeno da se dodeli pet televizijskih frekvencija za nacionalnu pokrivenost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here