Miroslav Parović – Europrajd na zahtev Vučića

0
73

Sve verske zajednice pa i SPC neblagonaklono gledaju na istopolne zajednice istakao je dr Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta i dodao da je na zahtev Aleksandra Vučića planirano da Europrajd bude održan u Srbiji kako bi on dokazao svoje evropejstvo.

Episkop banatski Nikanor prokleo je premijerku Anu Brnabić i sve one koji će učestvovati na EuroPrajdu u septembru u Beogradu. Izjavio je da bi “upotrebio i oružje” protiv učesnika Parade ponosa. Nikanor je Anu Brnabić nazvao “ćerkom i unukom srpskih koljača, a pozvao je i sveštenstvo i narod da se pobune protiv gej parade. Kako komentariše ovu izjavu episkopa banatskog Nikanora pitali smo dr Miroslava Parovića iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Jedan od organizatora Europrajda Marko Mihailović prijavio je policiji episkopa Nikanora zbog pretnji smrću i podsticanja na nasilje nad LGBTI osobama i drugim učesnicima te manifestacije. Mihailović je ocenio da je ponašanje episkopa Nikanora nedopustivo, posebno što dolazi od predstavnika verske organizacije čija su osnovna načela mir i čovekoljublje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here