Vučić uručio Orden srpske zastave prvog stepena ministru spoljnih poslova Kube

0
56

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Kube. Nakon sastanka Vučić mu je uručio Orden srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Kube

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Kube Brunom Eduardom Rodrigesom Pariljom. Vučić je rekao da mu je neizmerna čast i posebno zadovoljstvo što ima priliku da odlikuje ministra spoljnih poslova Kube Ordenom srpske zastave prvog stepena, imajući u vidu lične zasluge, zalaganje i doprinos očuvanju srpsko-kubanskih odnosa. “Pozvao sam predsednika Diaza Kanela da poseti Srbiju. Koristim ovu priliku da izrazim izraze najdublje zahvalnosti zbog podrške očuvanju suvereniteta i integriteta Republlike Srbije”, rekao je Vučić.

Naglasio je da će Srbija nastaviti da se protivi sankcijama Kubi i da Kuba uvek može da računa na podršku Srbije. Ministar spoljnih poslova Kube izrazio je zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kao i kolegi Nikoli Selakoviću rekavši da orden prima u ime naroda Kube, a ne lično.

“Imali smo jednu groznu epizodu. Međunarodna zajednica ne može dozvoliti da se zaboravi tragedija koju je NATO vodio protiv Srbije 1999. Veliki komandant Fidel Kastro je u tim teškim momentima bio sa vama i uz vas, kao i što je Kuba bila na strani pravde. Imamo jedan čvrstu i istorijsku posvećenost miru, nezavisnosti, poštovanju teritorijalnog integreteta i suvereniteta države, pravde, promovisanja dijaloga i saradnje na međunarodnom nivou i poštovanje međunardnog prava. Nakon 120 godina diplomatskih odnosa koji nikada nisu bili prekinuti i ovog puta potvrđujemo da želimo da produbimo istorijske odnose koji vezuju naše bratske narode vezuje”, rekao je Parilja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here