Investiranje u sportske objekte na Zlatiboru – Podsticanje sportskog turizma

0
102

Zlatibor je idealno mesto za sportske pripreme pa je iz tog razloga i predviđena nova investicija u oblasti sportskog turizma koju je najavio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović. Investicija je vredna 10 miliona evra, a realizovaće se u nekoliko faza.

Među mnogobrojnim investicionim planovima o dodatnom uređenju Zlatibora, izdvaja se projekat gradnje sportskih terena koji će značajno uticati na ponudu najpopularnije srpske turističke destinacije u okviru sportskog turizma. Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je izjavio da su počeli radovi na uređenju zemljišta iza hotela Tornik, a uz trasu zlatiborske gondole i da će se tu za godinu dana nalaziti 20 sportskih terena. Stamatović je napomenuo da je investicija vredna 10 miliona evra i da će se realizovati po fazama.

Lokalna samouprava u Čajetini se trudi da dešavanja na Zlatiboru pomeri iz samog centra otvaranjem novih mikrolokaliteta. Iduće godine će biti urađene nove biciklističke i pešačke staze pa će pešaci moći da prođu uređenom stazom od centra do Ribničkog jezera. Rukovodstvo opštine nastoji da se kroz ovakve investicije okrene turistima, sadržajima koji su atraktivniji i koji privlače nove zainteresovane. Pokušavamo da turistima prezentujemo svu lepotu i širinu samog Zlatibora i sa razvojem ovakvog sadržaja kao što će biti taj sportski park, kao što je gondola, kao što su atrakcije u okolini, Zlatibor će sigurno imati dobru perspektivu i privući još veći broj turista u godinama koje dolaze.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here