Ljubomir Stefanović – Poskupljenje struje u Srbiji je sramota

0
153

Poskupljenje struje u Srbiji je sramota jer trećinu dobijamo preko hidroelektrana koje su davno otplaćene dok druga trećina dolazi od našeg uglja a cilj vlasti je da nas ubedi da uglja nemamo i da je zbog toga cena porasla istakao je novinar portala Slavija info Ljubomir Stefanović.

 Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je da je do sada za uvoz struje i gasa potrošeno 1,5 milijardi evra, da je situacija u energetici „drastična” u celoj Evropi i da je cena električne energije na berzama danas 563 evra po megavat-času, a pre godinu dana iznosila je 90 evra. „To su nenormalne cene koje nijedna država ne može da izdrži. Milijardu i po evra smo do sada potrošili na uvoz struje i gasa”, rekla je Mihajlovićeva. Ljubomira Stefanovića, novinara portala Slavija info pitali smo da li treba, u susret grejnoj sezoni, da nas brine snabdevenost energentima i njihova cena.

Cena električne energije poskupeće od 1. septembra u Srbiji za 6,5 odsto, potvrdili su iz Agencije za energetiku. Kako je ovo cena poskupljenja bez poreza i taksi, ekonomisti su izračunali da će konačno povećanje biti 8,5 odsto. Ovo će biti četvrto poskupljenje struje u Srbiji za pet godina. Na dan kada je objavljeno da će struja poskupeti od 1. septembra, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da to „neće ugroziti životni standard građana, čak ni onih najsiromašnijih”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here