Miloš Parandilović – Država lomi kičmu poljoprivrednicima

0
111

Smatram da su poljoprivrednici od Brozove vladavine u ovoj zemlji obespravljeni i država je učinila sve da se njima slomi kičma izjavio je narodni poslanik Miloš Parandilović.

Predsednik Skupštine Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Mileta Slankamenac rekao je da se priprema novi protest poljoprivrednika, dolaskom traktorima auto-putevima do Beograda. On je rekao da je to udruženje poljoprivrednika obavestilo premijerku Anu Brnabić da neće potpisati tekst koji im je predložila, nakon pregovora zbog podvale nastale njegovim prekrajanjem. “Sa barikada smo se sklonili samo zbog pregovora Srbije sa prištinskim vlastima u Briselu. Već se organizujemo i traktorima ćemo iz svih krajeva Srbije na auto-put, pravo za Beograd”, rekao je Slankamenac. Kako komentariše proteste poljoprivrednika pitali smo narodnog poslanika Miloša Parandilovića.

Zahtevi poljoprivrednika su, kako je rekao Slankamenac, bili da se ukine zabrana izvoza svih poljoprivrednih proizvoda i da se ukine akciza na 100 litara goriva po hektaru, bez obzira na površinu poseda. Dodao je da je na listi i zahtev da se povećaju podsticaji u stočarstvu po grlu stoke i subvencije za mleko, kao i da se isplate zaostala dugovanja po tom osnovu i bolje zaštite domaći povrtari i voćari od uvoza.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here