Država Srbija mora da donese zakon da je svako rudno bogatstvo iznad i ispod zemlje vlasništvo naroda smatra Ivica Božić iz pokreta Antiglobalisti Srbije jer narod mora da se pita kao većinski vlasnik ove države, zaključio je on.

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da pojedinci i dalje koriste litijum u političke svrhe, te da potpirivanjem, neznanjem i širenjem panike pokušavaju sebi da stvore politički profit, čime građanima uskraćuju mogućnost da u Srbiji imaju visoko plaćen posao. „Litijum je kritična mineralna sirovina na globalnom nivou, to je nafta 21. veka i očekuje se da će do 2050. godine tražnja za litijumom biti uvećana za 900 odsto i to je mogla da bude velika razvojna šansa za Srbiju, jer imamo jedinstveno nalazište minerala sa dokazanim rezervama od 158 miliona tona”, rekla je Mihajlović. Kako komentariše njenu izjavu i da li bi Srbija trebalo da dozvoli iskopavanje litijuma pitali smo Ivicu Božića iz pokreta Antiglobalisti Srbije.

Sa rudnikom, fabrikom baterija i fabrikom električnih automobila došlo bi do povećanja BDP-a za više od 25 odsto. I, što je najvažnije, postojala bi mogućnost da na takvim radnim mestima budu naši inženjeri, geolozi, naši ekonomisti. Izgleda da je onima koji su protiv draže da naši stručnjaci odlaze i da rade u drugim državama”, rekla je Mihajlović.